Hoe maakt ik mijn auto winterklaar?

Hoe maakt ik mijn auto winterklaar?

12-12-2016

Omdat we eind 2016 al een aantal malen met forse winterse omstandigheden te maken hadden, heeft u her misschien al gedaan. Zo niet, hieronder leest u het antwoord op de vraag ‘hoe maak ik mijn auto winterklaar?’

Niemand wil immers verrast worden door de weerselementen, en iedereen wil natuurlijk altijd veilig de weg op. Maak snel uw auto winterklaar, want het is ook nog onbekend wat het begin van 2017 ons gaat brengen!

Vijf belangrijke tips voor het winterklaar maken van uw auto

  • Zorg voor winterbanden. Ze zijn berekend op zaken als sneeuw en ijzel en geven u extra grip bij het remmen en bij de algehele wegligging van de auto. Winterbanden worden al aangeraden zodra het kwik onder de zeven graden komt. Ook is het zinnig om in deze periode de bandenspanning te controleren. En de profieldikte van uw winterbanden dient minimaal vier millimeter te zijn. Na de winter natuurlijk wel weer op tijd uw zomerbanden erop laten zetten!
  • U doet er goed aan uw deurrubbers en de sloten vriestvast te maken. Immers, bij lagere temperaturen is het mogelijk dat uw deuren en sloten kunnen vast vriezen. De rubbers van uw autodeuren kunt u daarom het beste insmeren met vaseline of talkpoeder, . Voor de sloten is speciale spray (slotspray) in de handel. Denk er dan ook aan om het slot van uw tankdop mee te nemen!
  • Ook is het van belang uw ruiten- en koelvloeistof te controleren. Niet alke vloeistof is bestand tegen een strenge nachtvorst!
  • In de koude maanden is het aan te raden om uw auto wat vaker te wassen en dan te voorzien van een waxlaagje. Dit behoedt de vitale delen van uw auto voor aantasting door sneeuw en pekel. Bij het auto wassen moet u de banden en de onderkant goed meenemen, want deze worden natuurlijk het hevigst aangetast door pekel en sneeuw.
  • Elke auto zou i de winter een winterpakket aan boord moeten hebben. Dit kan u veel tijd, ergernis en frustratie besparen. Het gaat hier om zaken als een ijsdeken voor de ruiten zodat u niet hoeft te krabben, een ijskrabber en ruitontdooier. Verder kan het wel eens voorkomen dat u vanwege weersomstandigheden urenlang stil staat op een snelweg. Zorg daarom voor warme dekens, iets houdbaars om te eten en flesjes water, zodat u in geval van nood enkele uren kunt overbruggen in een stilstaande auto. Zorg tenslotte ook voor waxinelichtjes en een aansteker in je auto (wel het raam op een kier in dit geval).

Automobilisten die rekening houden met deze tips kunnen deze winter de meest barre weeomstandigheden aan!