Tips om uw auto te verkopen

Er zijn verschillende tips om uw auto te verkopen. Een voor de hand liggende manier om uw auto te verkopen is: de auto op een van de vele sites tussen het aanbod zetten, zoals bij een bekende digitale handelsplek zoals Marktplaats. Nadelen hiervan zijn dat u advertentieplaatsingskosten moet betalen en dat uw advertentie binnen de kortste keren niet meer bovenaan in de zoekresultaten staat vanwege het hoge aanbod aan auto’s.

Een andere verkoopoptie is de auto aanbieden op de particuliere markt. Als u uw auto verkoopt aan een particulier dan zal u merken dat door het grote aanbod van tweedehands auto’s veel tijd kan kosten en dat de onderhandelingen lastig verlopen. Het is immers ook niet uw dagelijks werk.

Tot slot kan u natuurlijk een garagebedrijf bellen. Hierbij is het nadeel dat u gemiddeld genomen minder geld voor uw auto ontvangt dan een particuliere verkoop of een eigen verkoop via een website, maar ze nemen u wel de tijdsinvestering van het verkopen uit handen.

Een andere goede tip om uw auto te verkopen is om ervoor te zorgen dat er een nieuwe APK-keuring is gedaan. In dat geval heeft de potentiële koper een jaar lang geen omkijken naar de mogelijke kosten die zo’n keuring met zich meebrengt. Daarnaast is het natuurlijk een veilig gevoel dat zo’n auto technisch helemaal intact is.

Overige tips om uw auto te verkopen

Onder de overige tips om uw auto te verkopen behoort dat het een opsteker is als er net een kleine of grote onderhoudsbeurt is geweest. Als u dit te duur vindt, zorg dan in ieder geval dat alle vloeistoffen weer helemaal op peil zijn. Zorg ook dat technische problemen verholpen zijn. Dus als u bijvoorbeeld een weigergordel heeft, herstel dit dan, zodat de koper niet bij u terug komt om verhaal te halen. Wees altijd eerlijk over de minpunten van de auto, u bent als verkoper verplicht om bestaande gebreken te melden.

Plaats bij een advertentie (offline of online) zo veel mogelijk foto’s, ook van het interieur en onder de motorkap. Laat de auto taxeren voor een goede prijsbepaling, en bedenk hierbij ook een laagte-bod. Bied een proefrit aan en neem dan zelf plaats op de bijrijdersstoel.

Ook is het zinvol dat u altijd alle bewaarde rekeningen en sleutels kan overhandigen. Zorg ook dat u een werkende airco heeft, en laat deze zo nodig bijvullen.

Schoonmaken: een van de beste tips om uw auto te verkopen!

Maak de auto grondig schoon. Even goed stofzuigen, de ramen lappen en alles even met een vochtig doekje afnemen, en last but not least is het niet verkeerd om even een schoonmaakbeurt bij de carwash te doen. Vergeet ook niet om even onder de motorkap alles schoon te maken waar u bij kunt.

Een administratief aspect als het aankomt op tips om uw auto te verkopen is dat u de nodige papieren moet kunnen overleggen voor het overschrijven. Het gaat hierbij om deel 1A, 1B en 2 van het kentekenbewijs, alsmede het overschrijvingsbewijs en een tenaamstellingsbewijs. Zorg ook voor een NAP-rapport, waar in staat dat de kilometerstand origineel is.