Alles over de nieuwe Volkswagen Cross Up

Alles over de nieuwe Volkswagen Cross Up

23-01-2017

Alles over de nieuwe Volkswagen Cross Up wat u moet weten leest u in dit blog. Sinds 6 januari staat hij in de showroom bij de Volkswagen-dealer. Ondanks het sjoemelsoftwareschandaal blijft VW het meest verkochte automerk en de nieuwe Cross Up zal er ongetwijfeld voor zorgen dat het Duitse automerk deze status zal behouden.
De ‘gewone Up’ kenden we natuurlijk al, maar de nieuwe en avontuurlijker VW Cross Up heeft een aantal extra’s. Zo zijn er de standaard dakrails en de zestien inch metalen velgen in Kalamata design, wat deze auto een extra sportief karakter geeft. Ook is er vijftien millimeter extra bodemvrijheid. Daarnaast zijn er in tegenstelling tot de al eerder verschenen Up een mooiere stoelbekleding, een ander dashboardpaneel en ook nog eens oranje sfeerverlichting. Uw Volkswagen verkopen? Dit kan op nuautoverkopen.nl.

Nieuwe VW Cross Up heeft tal van vernieuwingen binnen de Up-familie

De facelift van de Volkswagen Up is verder ook nog duidelijk zichtbaar aan het opvallende nieuwe design van de bumpers. Deze zijn onder meer vervangen in de kleur donkergrijs. Ook is de grille bij de Cross Up veel groter geworden, wat deze auto voorziet van een robuustere en stoerdere look. Daarnaast zijn er in vergelijking met de Up wijzigingen doorgevoerd bij de koplampen: ze hebben nu een nieuw binnenwerk en bevatten LED-dagverlichting. De achterverlichting heeft ook wijzigingen ondergaan. Er zijn in ‘light silver‘ contrasterende buitenspiegels toegevoegd en op de wielkasten zitten zwarte carrosseriepanelen. Vergelijkbaar met de reguliere Up wordt de Cross Up ook leverbaar in een verhoogde variant en een 90 pk sterke 1.0 TSI turbomotor.

Ook zijn de designers van Volkswagen voortvarend bezig gegaan met het uiterlijk van het interieur. Zo is er een dashpad dat uniek is in de productielijn van de Up. Daarnaast is er een speciale ‘Cross up bekleding’ op de stoelen met optioneel oranje of grijze afwerking aan de zijkanten, en is oranje sfeerverlichting bijgevoegd. De airco heeft zelfs een hogere kwaliteitsstandaard dan de Volkswagen High Up. Ook zijn er allerlei handige technische snufjes toegevoegd, van allerlei smartphone toepassingen tot een zelfontwikkeld audiosysteem.

Ook motorisch veel betere prestaties

Tot nu toe was de VW Cross Up altijd uitsluitend leverbaar met een 75 pk variant van de 1,0 liter driecilinder. Dat leidde er tot nu toe helaas toe dat de prestaties wat achter liepen ten aanzien van vergelijkbare modellen van andere merken. In het verleden kon de VW Cross Up namelijk accelereren van nul tot honderd kilometer per uur in 14,1 seconden. Om die reden heeft het automerk nu de 1.0 TSI toegevoegd aan de motor.

De prijzen van de uitvoering met de stoere offroad looks beginnen bij 16.235 euro.