Met 1/3e van de occasions is iets mis

Wat er mis is met de occasions die u koopt: vaak meer dan u denkt. De kans dat u wordt belazerd als u een occasion koopt is namelijk levensgroot. De kilometerteller wordt teruggedraaid, er zijn slecht herstelde schades of er is een volstrekt onduidelijk verleden: het is schering en inslag in de wereld van de tweedehands auto’s. Eén derde van alle occasions die in de Lage Landen rondrijden heeft een oneerlijk verleden, zo zeggen de gegevens van Autoverleden.nl.

De gehele voorgeschiedenis

U kunt via dit portaal de hele historie van de auto achterhalen, via diverse binnen- en buitenlandse databanken. Door middel van het kenteken kan onder meer worden gecheckt of de Nederlandse auto zware schade heeft gehad, of de kilometerstand behoorlijk gedaald is en hoeveel eigenaren hij heeft versleten. Dat kan ook door het chassisnummer van geïmporteerde auto’s te checken. “Auto’s met een onzuiver verleden hebben vaker technische problemen. Onze dienst is bedoeld om mensen te beschermen tegen een miskoop”, zegt Ben Veenman van Autoverleden.nl.

Vertrouwen

De website heeft de gegevens van afgelopen jaren geanalyseerd en er blijkt dat 6 procent uit de controle poel occasions, zware schade heeft gehad en dat 8 procent een onlogische kilometerstand heeft, wat betekent dat ermee gegoogeld is. Ook is 16 procent van de tweedehands auto’s geïmporteerd. In het buitenland hoeven niet geregistreerd te worden en daarom is bij de helft van de geïmporteerde auto’s de teller teruggedraaid. In totaal heeft daardoor 32 procent van de tweedehands auto’s in Nederland een onzuiver verleden.

Te laat

„Een deel van de mensen komt pas bij ons nadat er een technisch probleem is geconstateerd.” stelt Veenman. „Dan is het eigenlijk al te laat. Wel hoor ik van mensen dat onze rapporten soms in rechtszaken worden gebruikt, ook al is het geen waterdicht juridisch bewijs. Maar een autoverkoper mag niet zeggen dat een auto geen schade heeft gehad als dat wel zo is. Dat maakt zo’n rapport wel duidelijk.”

De mensen vragen hun rapport op, waarbij een check op schadeverleden en kilometerstand zit, hierbij kan bekeken worden hoeveel eigenaren de auto heeft gehad, of hij APK gekeurd is, als taxi is gebruikt en of er vreemde trends in de historie zitten. Op basis daarvan krijgt de auto een rapportcijfer. Dertig procent van de tweedehands auto’s scoort daarbij een onvoldoende.

Wilt u ook van uw gebruikte auto af, klopt u dan aan bij www.nuautoverkopen.nl, u krijgt bij ons een eerlijke prijs voor uw auto.