De leukste stranden om heen te rijden in Nederland

De lange Nederlandse kustlijn van maar liefst 250 kilometer herbergt tal van prachtige plekjes waar het op de hete zomerdag goed toeven is. De stranden zijn mooi, schoon, veilig en dikwijls omgeven door mooie duingebieden met een rijke flora en fauna. Ieder strand heeft zo zijn eigen karakter en charme. Hieronder hebben we er enkele voor u op een rijtje gezet; stranden die een autorit(je) waard zijn!

Bergen aan Zee

In Bergen aan Zee kan het allemaal: lekker zwemmen, bruin bakken, een potje surfen, beachvolley of een wandeling door de duinen. Het drie kilometer lange strand is alom bekend van zijn gemoedelijke sfeer en de gezellige strandpaviljoens, die bijna het hele jaar geopend zijn.

Wassenaar

Het wordt ook wel de Wassenaarse Slag genoemd, de acht kilometer lange kuststrook van Wassenaar. Het ruige duingebied leent zich uitstekend voor wandelen, mountainbiken, hardlopen en uw hond uitlaten. Doordat er niet zo veel strandpaviljoens zijn als op andere populaire stranden is dit een goede keuze voor de mensen die naar wat meer rust verlangen.

Kijkduin/Den Haag

Een prachtig en rustig duingebied om de drukte van de grote stad Den Haag even te doen vergeten. Wat dit strand bijzonder maakt, zijn de Atlantic Wall, een lange verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is er de alternatieve strandenclave De Staat, waar u gezellig en sfeervol kunt genieten van biologische hapjes en drankjes.

Vlissingen

Nabij het stadscentrum van Vlissingen bevindt zich de prachtige boulevard, met zijn gezellige eet- en drinkgelegenheden. Daarnaast heeft Vlissingen het Badstrand en het Nollestrand. Bij deze laatste treft u de vermaarde slaapstrandhuisjes.

Zoutelande

Dit vijf kilometer lange strand in Zeeland heeft overal blauwe vlaggen, het teken dat het er altijd schoon is en er veel faciliteiten zijn voor een strandbezoekje. Ook bevindt er zich hier veel bijna ongerepte natuur in de duinstroken.

Cadzand

Het zuidelijkste strand van ons land is elf kilometer lang. Deze kuststrook is vermaard om zijn natuurgebieden vol met schorren, slikken en oude polders, zoals de Verdronken Zwarte Polder en het Zwin. Ideale tip voor uw kinderen, want bij het Zwin worden veel haaientanden gevonden.