Weg in de meivakantie met de auto

Voor veel kinderen en ouders is de meivakantie een aangenaam rustpunt in het jaar: de grote zomervakantie is nog niet begonnen maar er is al wel lekker een week vrij voor het schooljaar dat al bijna tegen zijn eind zit. Er is van alles te doen in Nederland in de meivakantie, en wij selecteerden enkele leuke en opvallende activiteiten voor het hele gezin!

Utrecht

Jump Square in Nieuwegein is het grootste trampolinepark van Europa. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich hier kosteloos uitleven op een enorme collectie uiteenlopende soorten trampolines, terwijl er voor de ouders een kopje koffie op een van de gezellige terrassen klaar staat.

Overijssel

Mocht er dan toch een regenbui vallen in de meivakantie, dan kunt u met uw gezin terecht in Beerze  bij het Giga Konijnenhol. Onder het grasdak van deze mega-speeltuin is een groot konijnenhol nagebootst, waarbij tal van kinderactiviteiten worden aangeboden: van een knutselhoek tot playstation tot kindertheater.

Noord-Brabant

Koeien kent elk Nederlands kind wel, maar in Berlicum is kamelenmelkerij Smits met bijna honderd kamelen! Er zijn rondleidingen, je kunt kamelen melken, kamelenmelk proeven, een kamelenpannenkoek eten of zelfs een kamelensafari doen!

Zuid-Holland

Kinderen van tussen de tien en de vijftien moeten zeker een keer een kijkje nemen in het Science Center Delft, een onderdeel van de TU Delft waarbij een wereld van techniek voor uw kind open gaat. Uw kinderen kunnen hier opvallend veel zélf doen, zoals een eigen skimboard of miniatuur-zweefvliegtuig bouwen.

Groningen

Op tien minuten rijden vanaf Groningen is het Break Out Grunopark, met een keuze uit meer dan honderd activiteiten. Van paintballen tot de Ik Houd Van Holland Quiz en van een klimpark tot Expeditie Robinson nadoen; hier kan heet allemaal!

Gelderland

In het plaatsje Buren kan uw kind zelf misdaden oplossen in het Marechausseemuseum. Elk jongetje (of meisje) dat ooit heeft uitgesproken later bij de politie te willen werken vindt hier alles van zijn of haar gading.

Friesland

Mensen die van avontuur houden en de nodige lef hebben moeten vast eens een bezoekje brengen aan Klimavontuur in Appelscha. Dit is een grootschalig klimpark waar het hele gezin naar hartenlust kan klimmen, tokkelen en abseilen.

Waddeneilanden

Het is misschien even in de auto zitten, maar ‘blokarten’ op Terscheling is een onvergetelijke ervaring voor elk kind vanaf acht jaar. Een ‘blokart’ is een kart-wagentje met vier wielen en een groot windsurfzeil, waarmee u leuke tochtjes kunt maken langs de kustlijn. Ook zijn er op Terschelling speciale blokart safari’s.