Een schone auto na uw vakantie!

Een schone auto na uw vakantie!

09-09-2016

Zowel voor als na de zomervakantie wilt u natuurlijk dat uw auto er pico bello uit ziet. Ter voorkoming dat er tijdens de schoonmaak pech ontstaat, geven wij u hieronder enkele tips, bij Nu Auto Verkopen geven we u altijd de beste tips!

Motorruimte afspuiten

Wie de schoonmaak van zijn auto rigoureus wil aanpakken, zal misschien geneigd zijn om de hogedrukspuit erbij te halen. U moet zich beseffen dat de motorruimte allerlei elektrische onderdelen bevat en water en elektriciteit geen goede vrienden van elkaar zijn. De hogedrukspuit, zola sal in de naam verborgen zit, spuit met een zeer hoge druk op de vitale onderdelen van de motor en het water kan bijvoorbeeld vrij makkelijk in stekkers binnen dringen. Hierdoor kunnen er na verloop van tijd slechte verbindingen ontstaan, wat weer storingen kan veroorzaken. Omdat niet elke automobilist zal weten wat er op zo’n moment aan de hand is moet u dan weer een gang maken naar de garage die eigenlijk niet nodig was geweest. Overweeg dus om de motorruimte schoon te maken met een droog of licht vochtig doekje.

Auto stofzuigen

U zou het niet zeggen bij een onschuldig lijkend klusje als stofzuigen, maar ook hierbij is er kans op zaken waarop u niet echt zit te wachten. Neem bijvoorbeeld het voorbeeld van de schokschakelaars in auto’s. Bepaalde autofabrikanten (waaronder Ford en Fiat) installeren deze vindingen in hun recente automodellen. Schokschakelaars zorgen ervoor dat na een incident de toevoer van brandstof wordt onderbroken. Op zich natuurlijk een prachtige uitvinding, maar de vraag is waarom de fabrikanten deze onder de autostoel plaatsen. Het kan natuurlijk gebeuren dat u tijdens het stofzuigen zo’n schokschakelaar activeert en daardoor de auto het niet meer doet.

Zoek dus even uit op welke plek in uw auto zich deze schokschakelaar bevindt (als u er een hebt natuurlijk) en hoe u hem kunt de-activeren. Ook zijn er vrij veel auto’s waarbij de bedrading van een airbag onder de bestuurdersstoel zit. Het kan in de praktijk erg makkelijk zijn om een van deze draden te raken, met alle gevolgen van dien. Vaak zult u in dit soort gevallen naar de garage moeten voor reparatie.

Lege accu

Zorg dat u niet met een lege accu komt te zitten en probeer dan ook op te letten als u uw auto aan het poetsen bent met een lekker muziekje op de achtergrond. U zal niet de eerste zijn die in zo’n situatie met een lege accu te kampen krijgt. Als u uw auto niet meer zeg aan de gang krijgt raadpleeg dan de Wegenwacht. Of overweeg een accubooster. Hiermee kunt u met behulp van een andere auto de batterij laden en vanuit die situatie veilig de motor starten.