Audi scherpt de TT aan!

Audi scherpt de TT aan!

30-09-2016

Audi heeft recentelijk de twee krachtigste modellen uit de TT-serie op de markt gebracht: de TT RS Coupé en de Roadster. Beide types hebben aan boord de nieuw ontwikkelde 2.5 TFSI 5-cilinder turbo benzinemotor. Deze levert maar liefst 294 kW/400 pk.

Ook hebben ze een indrukwekkend front en grote luchtinlaten, een single frame grille, verlaagde spoiler en een vaste achtervleugel. De Roadster heeft dan nog eens als meerwaarde dat je met één druk op de knop een cabriolet hebt. De Roadster is leverbaar in zeven kleuren, de TT RS zelfs in negen. Wilt u uw Audi verkopen? Dan bent u hier goed!

De snelste Audi aller tijden

De aluminium 2.5 TFSI 5-cilinder levert 294 kW/400 pk, wat zestig pk meer is dan de voorganger. Ook is hij lichter in gewicht en doelmatiger ingericht dankzij een uniek zelfontwikkeld start-stopsysteem. De launch control garandeert maximale grip en een lage kans op slippende wielen. De Coupé schiet van nul tot honderd kilometer in 3,7 seconden, bij de Roadster is dat in 3,9 seconden. De Coupé is daarmee de snelste Audi aller tijden.

De enorme power van deze Audi’s gaat gepaard met een karakteristiek 5-cilindergeluid die uit de dubbele ovalen pijpen komt, een auto-symfonie zoals die alleen maar uit Duitsland kan komen. De innovatieve matrix LED-verlichting is speciaal voor deze Audi’s ontworpen.

De nieuwe TT’s bieden souplesse op de weg

Ook over de hoogte is nagedacht, De nieuwe TT-modellen staan laag boven het asfalt en het onderstel kent uitstekende rij-eigenschappen, het is een scherp rijdende auto die de lastigste bochten met souplesse inrijdt. De laag geplaatste sportstoelen geven een prettige zijdelingse steun, terwijl het sportstuur u een maximale grip garandeert. Ook het semsysteem is subliem, met onder meer stalen monoblock remschijven op de achteras. De TT RS heeft zelfs elektronisch te bedienen adaptieve schokdempers.

Ook het dashboard is een heuse automobilistendroom. Er zijn meerdere MMI-opties, er is Adi Connect, een superieure geluidsinstallatie van B&O en een uitstekende smartphone car kit, die uw telefoon draadloos oplaadt. In de autogordels zitten hands free microfoons ingebouwd. En wat te denken van de mogelijkheid dat berichten op Twitter hardop worden voorgelezen?

Met de nieuwste Audi’s haalt u meer dan ooit een staaltje Duitse Grϋndlichkeit in huis dat zijn weerga niet kent. De Audi TT RS is verkrijgbaar vanaf 87.900 euro, bij de TT Roadster is dat 90.900 euro.