Bereid je voor op de wintersport

Ga je dit jaar lekker op wintersport? Met de winter in Nederland wil het nog niet echt vlotten. Zelfs als die nog komt kan je hier niet lekker skiën of snowboarden in de sneeuw, terwijl dat juist zo leuk is. Een indoor skihal is toch niet helemaal hetzelfde. Logisch dus dat velen, als de tijd en het geld het toelaten, elk jaar de sneeuw op de bergen van landen als Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk weer opzoeken. Heerlijk skiën en snowboarden, genieten van de vrieskou en de prachtige omgevingen, en laten we het apres skiën niet vergeten.

Wij willen je namens ons een heerlijk onbezorgde wintersport toewensen. Om dat te bevorderen willen we je wat tips meegeven om jezelf en je auto voor te bereiden op de wintersport. Goed voorbereid op wintersport gaan verkleint de kans op problemen, zodat de kans dat je wintersportvakantie alles wordt waar je van droomde, weer groter wordt.

Waar moet je aan denken voor je op wintersport gaat?

Ga je op wintersport, waar moet je dan allemaal aan denken en wat moet je meenemen? Om te beginnen natuurlijk je ski’s of snowboard en passende kleding. Dat zal je in de regel ook niet snel vergeten. Vergeet natuurlijk ook je paspoort of identiteitskaart niet.

Maar ga je met de auto naar je wintersportgebied, dan moet je ook voorbereid zijn op de reis ernaartoe en weer terug. Waar moet je dan zoal aan denken?

Zorg er allereerst voor dat de vloeistoffen in je auto goed zijn bijgevuld. Dat de auto het hier in het zachte klimaat goed doet, betekent niet dat dat in de vrieskou ook zo is. Zorg dus voor voldoende antivries. Bekijk de aanwijzingen op de fles van de antivries. Vaak moet je het mengen met water, dan is het juist beter bestand tegen de kou dan als je alleen antivries gebruikt. Check daarnaast bijvoorbeeld ook het oliepeil van je auto.

In Nederland wordt al steeds meer gehamerd op het laten plaatsen van winterbanden tijdens het winterseizoen. In Duitsland is het verplicht en ga je naar echt koude en besneeuwde wintersportoorden, dan is het gewoonweg een must. Iedereen die regelmatig op wintersport gaat zou over een set winterbanden moeten beschikken, dus bezuinig hier niet op. Ook sneeuwkettingen zijn dan het overwegen waard. Denk ook aan zaken als een ijskrabber, een stoffer en overweeg ook een schep, om je uit te kunnen graven.

Natuurlijk komt ook een goed navigatiesysteem van pas. Zorg dat dit systeem beschikt over goede kaarten voor het gebied waar je naartoe gaat. Mocht je navigatiesysteem bijvoorbeeld alleen kaarten van de Benelux hebben en kost een upgrade je teveel geld, dan bestaan er uiteraard nog steeds papieren kaarten.

Zorg dat je tijdens de reis over eten en drinken beschikt, en daarnaast over dekens in de auto. Kom je langs de kant van de weg te staan, dan kan je niet onbeperkt de verwarming van je auto aanlaten, omdat je accu dan sneller leeg is dan je denkt. Zonder verwarming kan het snel afkoelen in je auto, dus dan komen dekens van pas. Als het wachten op hulp langer duurt, is het belangrijk dat je wat kunt eten en drinken.

Om die hulp in te schakelen is het belangrijk dat je kunt bellen, dus zorg ervoor dat er in ieder geval één telefoon is die het doet. Dit kan je bijvoorbeeld bereiken met een powerbank of een oplader via de sigarettenaansteker van je auto. Of neem een ouderwets mobieltje (geen smartphone) mee voor noodgevallen. Met zulke telefoons kan je immers langer doen met een volle batterij.

Tot slot de auto zelf, deze kan je natuurlijk nog een wintercheck laten ondergaan bij een autogarage. Dat verkleint de kans dat de auto het onderweg gaat begeven.

Voldoet je auto niet meer voor de wintersport? Verkoop hem via NuAutoVerkopen

Het kan natuurlijk zijn dat je auto zo klein is dat je naast je kleding, ski- of snowboardspullen en andere zaken onmogelijk alles mee kunt nemen wat in deze tips beschreven staat. Of je auto is al wat ouder en je bent bang dat hij het gaat begeven in het koude weer, of op de steile hellingen. Zoek je een nieuwere auto die meer geschikt is voor wintersportreizen, verkoop dan je oude auto aan NuAutoVerkopen.

Wij bieden je een eerlijke prijs voor je auto en je kunt hem snel van de hand doen. Na de verkoop krijg je direct het geld en een vrijwaringsbewijs. Wil je dus snel nog een nieuwe auto aanschaffen om veilig en comfortabel op wintersport te kunnen, dan biedt NuAutoVerkopen je de beste deal voor je oude auto.

Wij wensen je een hele fijne wintersport!