Auto verkopen voor export

Wanneer u een auto gaat exporteren zal u een aantal zaken moeten regelen, zowel met de RDW (Rijks Dienst voor het Wegverkeer) als in het bestemmingsland. Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom u zou kunnen kiezen voor de export van een auto in plaats van deze binnen Nederland te verkopen. Zo kan het zijn dat u gaat emigreren en uw auto mee wilt nemen, of de auto komt in Nederland niet meer door de keuring en in het bestemmingsland zijn de regels omtrent keuring minder streng. Ook kan het zijn dat uw auto gewoonweg meer waard is in het buitenland. Alleen hoe pakt u dat eigenlijk aan, een auto exporteren naar een ander land?

De export van uw auto, welke stappen moet u zetten?

U zal binnen Nederland een aantal zaken moeten regelen bij de RDW. U zal namelijk uw auto moeten aanmelden voor export. Om dit te doen moet u naar de RDW toe, u zal dan met uw kentekenpapieren, kentekenplaten en een identificatiebewijs naar de RDW moeten gaan. Uw auto wordt dan uitgeschreven uit het kentekenregister. U zal dan de kentekenplaten in moeten leveren. U kan wel een export kentekenbewijs krijgen. U zal wel zelf de kentekenplaten moeten verzorgen voor uw auto. Met dit exportkenteken mag u dan nog een korte periode rondrijden binnen Nederland. Deze tijd is bedoeld om uw auto naar het buitenland te rijden. Mocht u buiten de gestelde termijn rondrijden binnen Nederland met dit exportkenteken, dan kan u een forse boete verwachten. Behalve dat u binnen Nederland een aantal stappen moet doorlopen, zal u ook in het bestemmingsland veel moeten regelen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de regels in het land waar u uw auto naar toe gaat exporteren. Over het algemeen moet een auto gekeurd worden, zal verzekerd moeten worden en heeft een inschrijving nodig in het lokale kentekenregister.

NuAutoVerkopen, uw alternatief

Mocht u nu toch denken dat het exporteren van uw auto te veel werk zal zijn, dan is het wellicht een betere oplossing uw auto in Nederland te verkopen en ter plekke een nieuwe auto te kopen. U wil dan wel dat dit snel en soepel zal verlopen. Gelukkig kan u voor het verkopen van uw auto terecht bij NuAutoVerkopen. NuAutoVerkopen is een RDW-erkend auto opkoop bedrijf dat ruim 25 jaar actief is binnen de autobranche. Wij kopen iedere auto, en zoals onze naam al suggereert handelen wij snel. Wanneer u een auto bij ons aanmeldt voor de verkoop, dan zal een van onze medewerkers binnen 24 uur contact met u opnemen om een realistisch en marktconform bod te doen op uw auto. U krijgt dus bij ons een eerlijke prijs voor uw auto. Wanneer u ons bod accepteert, dan kan u de auto naar een van onze vestigingen brengen en ronden wij met u de verkoop af. U krijgt direct de RDW vrijwaring mee naar huis, en het geld wordt overgemaakt waar u bij staat. Uw auto verkopen aan NuAutoVerkopen is dus een goed alternatief voor het exporteren.